Chiftele cu sos de capere

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:

500 g carne tocată de vită
3 felii pâine de-o zi
1 pahar lapte
100 g unt
1 ceapă mică
1 ou
5 fileuri de anșoa sau hering sărat
3 linguri capere
1 legătură pătrunjel
supă
5 linguri smântână
2 gălbenușuri

Preparare:

1. Se înmoaie pâinea în lapte, ceapa se taie mărunt și se călește în puțin unt. 
Se stoarce pâinea, se adaugă peste carnea tocată, apoi se pune și ceapa ușor răcită. 
Se adaugă fileurile de anșoa tocate fin, ½ din cantitatea de pătrunjel tocat, oul, sare, piper și nucșoară. Se amestecă și se fac chifteluțe.
2. Se încălzește supa, se adaugă foile de dafin, piperul și 3 linguri cu capere.
Se lasă să fiarbă, iar când clocotește se adaugă chiftelele și se fierb 10 min., apoi se scot.
3. Se face un amestec din 2 linguri smântână și 2 gălbe-nușuri și se lasă deoparte. În zeama în care au fiert chiftelele se pune restul de smântână și se lasă să fiarbă până ce sosul se reduce la jumătate. Se ia vasul de pe foc și se adaugă amestecul de smântână. Se pune din nou la foc, se lasă până se îngroașă, se asezonează cu suc de lămâie, sare, piper și se adaugă caperele și chifteluțele. Se servește cu cartofi fierți.
Fănica Doina Țană, Brăila



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *