Pentru chiftele
½ kg file de piept de curcan
1 ou
câte 2 linguri pesmet și griș
1 lingură făină
câte 1 legătură pătrunjel și mărar
1 lingură ulei pentru tavă
Pentru soteul de legume
500 g conopidă
150 g broccoli
2 morcovi
2 lingurițe unt sau iaurt
sare
Preparare
1. Toci carnea și o amesteci cu oul, pesmetul, grișul, verdeața tocată mărunt și puțină sare.
2. Formezi chifteluțe pe care le treci prin făină și le pui într-o tavă unsă. Stropești chifteluțele cu puțină apă și le introduci în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute.
3. În timp ce se coc chiftelele, cureți morcovii, desfaci conopida în buchețele și le speli. Așezi legumele pe grătarul unui vas pentru fiert în aburi, torni apă în vas și le fierbi timp de 15-20 de minute.
Servești legumele calde cu unt sau iaurt, alături de chiftelele calde.
Doina Tătăranu, București
6 porții
45 min
1 porție conține:
285,0 kcal
20,0 g proteine
12,0 g lipide
17,0 g glucide