Chiftele turcești

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Chifteluțele se prepară în tot Orientul Mijlociu și în zona balcanică, fie din carne, fie din legume sau chiar din pește. Fiecare țară are un mod specific de a da gust minunatului boț auriu și pufos, chifteaua.

Ingrediente
1 kg carne tocată de pui, vită sau amestec
2 cepe mari
câte 2 legături pătrunjel și mărar
1 morcov
1 căpățână de usturoi
100 g franzelă
2 ouă
sare
piper măcinat
100 ml ulei
făină

Preparare
1. Înmoi pâinea în apă rece. Cureți morcovul și ceapa. Dai morcovul pe răzătoarea fină, iar ceapa o toci fin. Amesteci într-un castron carnea tocată, ceapa, usturoiul curățat și zdrobit, morcovul ras fin, mărarul și pătrunjelul fin tocate, franzela albă bine stoarsă, ouăle bătute cu puțină sare și piper după gust. Amesteci până obții o pastă omogenă, turnând treptat o ceșcuță cu apă rece și 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui (acesta este un secret al bucătăriei originale turcești).
2. Formezi chifteluțe de mărimea unei caise, pe care le treci prin făină și le prăjești în baie de ulei încins, până se rumenesc uniform pe toate părțile. Le scoți într-un vas tapetat cu hârtie absorbantă.
Le poți servi alături de o salată verde stropită cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *