Chifteluțe cu garnitură de omletă cu dovlecei

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec
  • 4 ouă
  • 2 felii pâine
  • 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă verde
  • câte 1 legătură pătrunjel
  • mărar și tarhon
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 dovlecei mici
  • sare
  • piper

Preparare
1. Înmoi pâinea în apă. Amesteci carnea tocată cu ceapa, pătrunjelul și mărarul tăiate mărunt, pâinea bine stoarsă, 2 ouă, piper și sare după gust. Cu mâna umedă formezi chifteluțe pe care le treci prin pesmet, le așezi în tava unsă cu ulei și le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 20 de minute.
2. Cureți dovleceii de coajă și semințe, îi tai pe lungime în bastonașe de 3-4 cm și îi căleși puțin cu restul de ulei. Torni peste ei ouăle bătute cu sare și tarhon tăiat mărunt și coci omleta pe ambele părți.
Așezi chifteluțele pe farfurie alături de omleta cu dovlecei.

Maria Scarlat, București

4 porții
35 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *