Chifteluțe cu morcovi și mere

Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • ½ kg mere
  • 400 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 2 linguri zahăr
  • 75 g griș
  • 50 g unt

Preparare
1. Cureți și speli morcovii. Îi razi mare sau îi tai în cubulețe și îi fierbi în lapte, având grijă să nu se lipească de cratiță.
2. Între timp, cureți merele și le dai pe răzătoarea mare. Când morcovii s-au înmuiat, iar laptele a scăzut, presari grișul în ploaie, amestecând continuu. Adaugi zahărul și merele rase, omogenizezi și mai lași cratița pe foc, mic timp de 5 minute.
3. Iei cu lingura din compoziție, o modelezi în formă de sferă și o așezi în tava unsă cu unt. Pui deasupra câte un vârf de linguriță smântână și dai tava la cuptor pentru 15 minute, la foc mijlociu.
Servești chifteluțele stropite cu puțin unt topit, fie simple, fie cu paste alături.

Florica Dragoș-Roman, Cluj-Napoca, jud. Cluj

25 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *