Chifteluțe cu sos de dovlecei

Chiftele_MG_3238_Ingrediente

  • 500 g file de piept de pui
  • 1 ou
  • 1 felie de pâine
  • 100 ml lapte
  • câte ½ legătură mărar și pătrunjel
  • 6-8 cartofi noi mici
  • sare
  • 2 linguri unt pentru tavă

Pentru sos

  • 1 dovlecel
  • 30 ml ulei
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură smântână

Preparare
1. Înmoi pâinea în lapte. Cureți ceapa și o dai pe răzătoarea mică. Toci carnea și o amesteci cu oul, pâinea stoarsă, verdeața fin tocată, ceapa și sare după gust. Cu mâinile umede, modelezi mici sfere pe care le așezi într-o tavă unsă cu unt și le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 35 de minute. Din 10 în 10 minute, torni în tavă câte puțină apă.
2. Decojești dovlecelul, îl dai pe răzătoarea mare și îl presari cu sare. După 10 minute, îl storci și îl înăbuși  puțin în ulei. Torni făina mixată cu laptele și omogenizezi. Amesteci până se îngroașă sosul, după care  pui smântâna, puțină sare și mărarul fin tocat. Stingi focul după 2-3 clocote.
3. Servești chifteluțele alături de cartofi natur și sosul de dovlecei.

Olga Muntean, Sânnicolau-Mare, jud. Timiș
5 porții
1 h



One comment

  1. Mincare banateana ador ciuispaisul de dovlecei!!mincarea mea preferata merge cu orsice carne si fara cartofii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *