Chifteluțe de dovlecei la tavă

Chiftelute de dovlecei la tava_MG_8580

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente
2 dovlecei
5 căţei de usturoi
200 g brânză dulce
5 felii de pâine integrală sau graham
10 g pesmet
1 ou
piper
boia dulce
2 linguri ulei sau margarină
1 legătură mărar

Preparare
1. Decojești dovleceii și îi dai pe răzătoarea mare. Cureți usturoiul și îl tai în felioare. Călești puțin dovleceii, la foc mic, până scade zeama pe care și-o lasă, apoi adaugi usturoiul și omogenizezi.
2. Înmoi pâinea în apă. Când dovleceii s-au călit, adaugi brânza dulce bine scursă, oul, mărarul tocat, pâinea stoarsă, piper și boia după gust. Sărezi compoziția puțin, cunoscut fiind că sarea favorizează retenția de apă în organism.
3. Cu mâna umedă, formezi chifteluţe pe care treci prin pesmet și le așezi pe o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Coci chifteluțele în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 25 de minute.

Felicia Măciucă, Brăila

3 porții
50 min

1 porție conține:
190,0 kcal
18,0 g proteine
5,0 g lipide
20,0 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *