Chifteluțe din carne crudă

Chiftelute din carne cruda_MG_7722Ingredinte
750 g carne macră de vițel
1 ceapă mică
1 legătură pătrunjel
2 lămâi
4 gălbenușuri
2 castraveți acri
1 lingură ketchup
1 lingură ulei de măsline
sare
piper

Preparare
1. Treci carnea de două ori prin mașina de tocat și o pui la scurs pe un șervet gros de hârtie.
2. Amesteci pasta de carne cu zeama unei lămâi, o împachetezi în folie de plastic și o dai la rece pentru 2 ore.
3. Cureți, speli și tai mărunt ceapa. Freci gălbenușurile cu puțină sare. Speli pătrunjelul și îl toci fin. Tai mărunt castraveții și îi amesteci cu ketchupul, uleiul de măsline, piper și sare după gust.
4. Amesteci carnea cu ceapa, gălbenușurile, pătrunjelul și piper după gust. Formezi cu mâna umedă mici sfere, pe care le aplatizezi. Le servești stropite cu sosul preparat, alături de felii de lămâie.

Rodica Avramescu, București

20 bucăți
2 h 20 min

Sfaturile noastre!
În restaurante, găsești un preparat asemănător sub denumirea de biftec tartar. Carnea poate fi tăiată în cuburi foarte mici, nu neapărat tocată și, într-o altă variantă, ea poate fi amestecată cu fulgi de nucă de cocos și curry. Chifteluțele de carne de vită crudă sunt recomandate anemicilor.
Carnea de vițel și ouăle trebuie să fie foarte proaspete și controlate sanitar-veterinar. Deși preparatul este mai scump, sosul va fi mult mai plăcut aromat dacă folosești 2 linguri de capere în oțet, în loc de castraveți.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *