Chifteluțe din file de pește

Chiftelute de somon afumat cu sos_MG_6989

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 400 g file de pește proaspăt sau afumat
  • 2 lămâi
  • 1 morcov
  • 1 legătură tarhon
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
 
Preparare
1. Cureți fileurile de pielițe și eventualele oase. Le tai în cuburi foarte mici, cu un cuțit bine ascuțit, apoi le stropești cu zeamă de lămâie. Presari piper după gust, acoperi vasul cu o folie de plastic și îl dai la frigider pentru 30 de minute. Din când în când, scoți vasul și amesteci peștele.
2. Cureți, speli și razi morcovul. Speli tarhonul și îl tai mărunt. Amesteci morcovul ras cu verdeața și peștele, potrivești de sare și formezi cu mâna umedă chifteluțe. Când le servești, le stropești cu ulei de măsline și le sărezi după gust.
 
Alina Marcu, Brăila
 
10 bucăți
45 min
 
Sfatul nostru!
Decorează chifteluțele cu rondele de măsline și servește-le cu salată verde. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *