Chifteluţe în aluat

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru aluat
400 g făină
½ plic de drojdie uscată
3 linguri ulei de măsline
sare
250 ml bere
1 ou pentru uns
1 lingură unt pentru tavă

Pentru chiftele
500 g carne de pui tocată
2 ouă
1 morcov mic
1 ceapă
3 căței de usturoi
sare
piper negru măcinat
1 lingură pătrunjel uscat sau 1 legătură pătrunjel verde
2 linguri griș

Preparare
1. Cerni făina într-un castron şi o amesteci cu drojdia şi sarea. Adaugi berea şi frămânţi aproximativ 5 minute, cu mâinile unse cu uleiul, până obţii un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeşte de mâini.
2. Cureţi ceapa, morcovul şi usturoiul. Tai mărunt ceapa şi pisezi usturoiul. Amesteci carnea cu ouăle, ceapa tocată, morcovul scurs, usturoiul, pătrunjelul, grişul, sare şi piper după gust. Cu mâinele umede, formezi chifteluțe de mărimea unei caise, pe care le aplatizezi.
3. Întinzi aluatul pe planşeta presărată cu făină şi îl tai în pătrate cu latura de 10-12 cm. Pe fiecare pătrat, pui în mijloc câte o chifteluţă. Le acoperi cu aluat, presându-l uşor, ca să nu se desfacă. Le aşezi în tava unsă cu unt, le laşi să crească 15 minute la cald, le ungi cu oul bătut, după care le coci la foc mediu, 30-40 de minute.

Mihaela Neacșu, Dobroești, jud. Ilfov

25 bucăţi
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *