Chifteluțe în sos de roșii

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne tocată de porc
200 g ceapă
2 căței de usturoi
100 g cașcaval
100 g șuncă afumată
1 conservă (400 g) roșii decojite în bulion
100 g măsline verzi fără sâmburi
1 ou
2 felii de pâine
250 ml ulei
1 legătură pătrunjel
½ linguriță oregano uscat
1 linguriță zahăr
5 linguri făină
piper
sare

Cum procedezi:
1. Înmoi pâinea în apă. Cureți și tai mărunt ceapa și usturoiul. Razi fin cașcavalul. Tai șunca și roșiile din conservă în cubulețe, iar măslinele în rondele subțiri.
2. Amesteci carnea cu ½ din cantitatea de ceapă și usturoi, pâinea bine stoarsă, oul bătut, cașcavalul ras, sare și piper după gust. Cu mâna umedă, formezi chifteluțe pe care le treci prin făină și le prăjești într-o tigaie cu 200 ml ulei.
3. În uleiul rămas, călești ceapa și usturoiul rămase, apoi adaugi șunca, roșiile în bulion, ½ din măsline, zahărul, oregano, sare și piper după gust. Fierbi sosul timp de 10 minute, la foc mic, amestecând continuu.
4. Când sosul este gata, adaugi chiftelele și presari pătrunjelul fin tocat și măslinele rămase, tăiate în feliuțe.

4 porții
Timp de preparare: 35 de minute

Sanda Dincă, Simeria, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *