Chifteluțe la cuptor, cu sos de susan

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
½ kg carne de vită sau miel tocată
1 ceapă
1 legătură pătrunjel verde
piper
chimen
scorțișoară
coriandru
nucșoară
2 cartofi
2 lămâi
4 linguri ulei de susan
1 linguriță sare
2 lingurițe semințe de susan

Preparare
1. Speli carnea, o tai în cuburi și odai prin mașina de tocat carne. Cureți ceapa și o toci mărunt. Speli verdeața și o toci fin. Macini carnea și o amesteci cu ceapa tocată, verdeața tăiată mărunt și condimente după gust.
2. Cu mâna umedă, modelezi chiftele care trebuie să semene cu niște mici mai lungi și mai subțiri. Le așezi într-o tavă mare, pe marginea acesteia. La mijloc, pui cartofii tăiați în felii, presari sare și piper și torni apă fiartă, dar să nu acopere total chifteluțele.
Introduci tava în cuptorul încins, la foc iute (220°C). Când apa din tavă începe să fiarbă, reduci intensitatea focului la mediu (180°C) și continui coacerea 35-40 de minute.
3. Pui într-un vas uleiul, sare, piper, semințele de susan fie întregi, fie măcinate în blender, zeama de la 2 lămâi și o cană cu apă fiartă. Amesteci și torni stropești chiftelele cu sos. Le introduci din nou în cuptor, pentru 10 minute, ca să se rumenească.

Maria Al Samman, Pișchia, jud. Timiș

5 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *