Chifteluțe marinate cu tarhon

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
Pentru chifteluțe
500 g carne
1 ceapă
1 felie pâine
1 morcov
1 cartof
1 ou
sare
piper
câte 1 legătură mărar și pătrunjel
1 lingură pesmet
100 ml ulei

Pentru sos
½ kg roșii coapte sau 2 linguri bulion
1 lingură ulei
1 linguriță făină
1 lingură oțet
1 linguriță zahăr
3-4 boabe de piper
sare
1-2 legături tarhon sau 2 linguri tarhon în oțet

Preparare
1. Toci ceapa și o călești puțin, în 1 lingură de ulei. Tai carnea în cuburi și o treci prin mașina de tocat împreună cu felia de pâine, în prealabil înmuiată în lapte sau apă și bine stoarsă. Dai prin mașina de tocat un morcov și un cartof crud sau fiert. Adaugi oul, mărarul și pătrunjelul fin tocate, ceapa, sare și piper după gust. Din pasta de carne, formezi chifteluțele pe care le treci prin pesmet și le prăjești în uleiul încins. Le scoți pe șervete absorbante.
2. Pentru sos, speli roșiile, le tai în cubulețe și le fierbi puțin, apoi le treci prin sită. Încingi uleiul, presari făina și amesteci până se formează o pastă gălbuie omogenă. Torni bulionul diluat sau sucul obținut prin stoarcerea roșiilor, oțetul, zahărul, sarea, piperul și tarhonul tocat mărunt. Lași să fiarbă totul 5-6 minute.
3. În sosul obținut, pui la fiert chiftelele, pentru 10 minute. Înainte de a servi chifteluțele marinate, presari în farfurie frunze de tarhon fin tocate.

Sfatul meu
Chifteluțele pot fi preparate din carne de porc, vită, pasăre sau miel.

Ștefania Răduță, București

4 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *