Chutney cu morcovi și prune

Foto Elena Tănăsescu
Foto Elena Tănăsescu

Ai nevoie de:
2 kg morcovi
2 cepe
100 g prune
1 linguriță coriandru măcinat
4 lingurițe sare
1 linguriță piper
2 lingurițe praf curry
2 lingurițe ghimbir măcinat
200 g zahăr (de preferință brun)
2 portocale
opțional, 2 lingurițe Gelfix

Cum procedezi:
1. Speli morcovii, îi cureți și îi dai pe răzătoarea mare. Cureți ceapa și o tai mărunt. Razi coaja portocalelor, apoi le storci zeama. Scoți sâmburii prunelor și le tai în cubulețe.
2. Într-o cratiță emailată pui morcovii, ceapa, prunele, condimentele și coaja de portocale, le stropești cu zeama de portocale și le dai la rece pentru 12 ore.
3. Le pui pe foc mijlociu împreună cu zahărul și le fierbi aproximativ 45 de minute, amestecând continuu cu o lingură de lemn. La sfârșit adaugi Gelfix și mai dai în câteva clocote.
4. Pui chutney fierbinte în borcane, pe care le capsezi și le lași la răcit așezate pe capac, învelite în pături.

Erika Stefan, Villingen, Germania



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *