Ciabatta cu măsline și ciuperci

Ingrediente

  • 850 g făină albă
  • 575 ml apă
  • 25 g drojde proaspătă
  • 60 ml lapte
  • 2 lingurițe sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • ½ linguriță oregano uscat mărunțit
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • 150 g ciuperci din conservă
  • făină pentru planșetă și tavă
  • ulei pentru formă

Preparare
1. Din 10 g drojde, 175 ml apă călduță și 350 g făină, faci un aluat moale pe care îl frămânți timp de 5 minute, până devine elastic. Pui aluatul într-un vas larg, uns în prealabil cu ulei, îl acoperi cu folie și îl lași să dospească timp de 12 ore, la cald.
2. În făina cernută rămasă, încorporezi drojdia rămasă și sarea, dizolvate în apa și laptele călduțe, maiaua crescută, oregano, uleiul de măsline, măslinele și ciupercile tăiate mărunt. Lași aluatul să crească la cald, timp de 1 oră.
3. Presari o tavă cu făină și cu mâinile presărate cu făină modelezi mici baghete de aluat, groase de 5-6 cm și lungi de 15 cm, pe care le presari cu făină și le lași la dospit timp de 30 de minute, la cald.
4. Coci baghetele în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, timp de 25 de minute, până se umezesc.
Lași pâinea la răcit pe un grătar.

6 bucăți
14 h

Corina Sebeșu, Brașov

Știați că…
… ciabatta, această pâine cu gust de măsline, este frecvent consumată de italieni împreună cu supe sau salată de roșii? Miezul este ușor poros și elastic, dat fiind modul aparte de preparare. Denumirea pâinii vine de la aspectul ei de papuc de casă turtit.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *