Ciolan și chifteluțe la cuptor

Ciolan si chiftelute la cuptor_MG_9122_Ingrediente

  • 1 ciolan de porc
  • 1 lingură ulei
  • 3 linguri oțet de mere
  • 1 ceapă
  • 2 linguri unt
  • 100 g crutoane
  • 1 rădăcină mică ghimbir
  • 2 felii costiță afumată
  • 250 g carne tocată de porc sau amestec
  • 1 ou
  • 300 ml supă de legume
  • 2 linguri făină
  • piper
  • sare

Preparare
1. Speli ciolanul, îl așezi într-o tavă, îl ungi cu ulei și îl presari cu sare și piper. Dai tava la cuptor, la foc mic, timp de o oră, până când carnea de pe ciolan este bine pătrunsă. Din când în când, scoți tava și stropești ciolanul cu sos și apă.
2. Cureți ceapa și o tai mărunt. Cureți ghimbirul de coajă. Tai costița și ghimbirul în cubulețe. Călești în unt topit ceapa, costița și ghimbirul. Când s-au înmuiat, stingi focul și le amesteci cu crutoanele, pe care le lași să absoarbă sosul din tigaie.
Amesteci carnea tocată cu oul, ingredientele răcite din tigaie și sare după gust.
3. Modelezi din compoziție chiftele, pe care le așezi de jur-împrejurul ciolanului. Stropești chifteluțele și ciolanul cu oțetul dizolvat în apă și introduci tava în cuptor, pentru încă 25-30 de minute.
4. Strecori sosul și îl fierbi la foc mic, împreună cu făina dizolvată în supa de legume, până când sosul se îngroașă.
5. Porționezi carnea de pe ciolan și o aduci la masă împreună cu chiftelele și sosul alb.

Sfatul meu: După ce scoți tava din cuptor, acoper-o cu o folie de aluminiu, pentru ca preparatul să-și păstreze mai bine aromele.

Iolanda Hunyadi, Câmpulung Muscel, jud. Argeș
6 porții
1 h 40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *