Ciorbă à la grec

Ingrediente

  • 250 g carne de curcan, vită, miel și porc
  • 1 ½ ceașcă orez
  • 3 ouă
  • 3 lămâi
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă, fierbi timp de 1 oră carnea de miel și vită, îndepărtând spuma care se formează, apoi adaugi carnea de porc și pe cea de pui, care fierb mai repede și continui fierberea la foc mic, pentru 1 oră.
2. Strecori supa de carne și pui din nou vasul pe foc. Adaugi sare după gust și orezul pe care, în prealabil, l-ai ales și l-ai spălat în mai multe ape.
3. Bați ouăle împreună zeama de lămâie. Torni treptat un polonic de supă și bați în continuare. Când orezul a fiert, iei vasul de pe foc și torni în fir subțire amestecul cu ouă, amestecând continuu. Dacă vrei, poți adăuga și bucățile de carne în oală sau le poți întrebuința la alt preparat.
Aduci la masă porțiile împreună cu piper proaspăt râșnit, pentru ca fiecare să-și presare după gust.

Bianca Stratulat, Ploiești, jud. Prahova

2 h 30 min
8 porții



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *