Ciorbă arăbească

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 3 linguri ulei
  • 1 piept de pui fără oase și piele
  • 150 g orez
  • 3 gălbenușuri
  • 300 g iaurt gras sau smântână
  • câte 2 rămurele busuioc și maghiran (sau câte 1 lingură astfel de condimente uscate)piper
  • sare

Preparare
1. Speli pieptul de pui și îl tai cubulețe. Cureți, speli morcovii și îi dai pe răzătoarea mare. Înăbuși în ulei morcovii și pieptul de pui, picurând câte puțină apă caldă și amestecând din când în când. Stingi cu 1,5 l apă fierbinte, pui busuiocul și maghinarul tăiate mărunt, piper și puțină sare și lași să fiarbă timp de 10 minute.
2. Între timp, alegi și speli orezul și îl adaugi în ciorbă. Fierbi orezul timp de 10 minute împreună cu morcovii și carnea, dar nu îl lași să înflorească.
3. Bați gălbenușurile cu iaurtul sau smântâna și puțină sare. Le pui în ciorbă după ce ai micșorat focul și mai lași să dea în 2-3 clocote.

 Claudia Hardut, Arad

Sfatul nostru: Fără adaosul de piper, ciorba este dietetică și poate fi consumată și de către cei suferinzi de boli de stomac.

8 porții
35 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *