Ciorbă bulgărească

Ingrediente
  • 500 g cartofi
  • 500 g roșii
  • 3 cepe 
  • 1 ardei iute
  • 50 ml ulei
  • 100 g fidea
  • 400 ml lapte
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
 
Preparare
1. Cureți ceapa, cartofii și ardeiul. În vase diferite, opărești ceapa și roșiile, apoi le scurgi. Decojești roșiile. Tai cartofii în cuburi, iar pătrunjelul și ardeiul mărunt. 
2. Înăbuși cartofii și ardeiul iute în ulei și 100 ml apă, adăugând boiaua dulce. Stingi cu 1 ½ litri apă caldă, adaugi ceapa și continui să fierbi legumele timp de 15 minute. Separat fierbi fideaua conform indicațiilor de pe ambalaj, o scurgi în strecurătoare și o treci prin jet de apă. 
3. Adaugi roșiile, laptele și sare după gust. Mai lași ciorba la foc mic, pentru 5 minute. La sfârșit pui fideaua și jumătate din pătrunjelul fin tocat, păstrând restul pentru a-l adăuga în fiecare porție, înainte de servire.  
 
Gabriela Molnar, Dej, jud. Cluj
 
12 porții
30 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *