Ciorbă cu ardei umpluți

Ingrediente 
  • 1 morcov 
  • 1 păstârnac
  • 500 g roșii
  • 1 ceapă
  • 100 g bulion
  • câte 1 legătură mărar și pătrunjel 
  • 14 ardei grași diferit colorați
Pentru umplutură
  • 800 g praz 
  • 500 g morcovi
  • 4 linguri ulei 
  • 1 ceașcă orez cu bobul lung
  • 500 g ciuperci 
  • 2 linguri mălai grișat
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
Preparare
1. Cureți și speli toate legumele, mai puțin roșiile. În 2 litri apă, pui la fiert morcovul, păstârnacul și ceapa, în prealabil tăiate cubulețe.
2. În timp ce legumele fierb, pregătești umplutura pentru ardei. Tai mărunt partea albă a prazului și ciupercile. Razi fin morcovii. Călești prazul în ulei, apoi adaugi pe rând morcovii, ciupercile și orezul, în prealabil spălat și scurs bine. După 5 minute, stingi focul. În amestecul răcit, adaugi mălaiul, jumătate din verdeața tocată fin, sare și piper după gust. 
3. Cureți ardeii de cotoare și semințe, îi speli și îi umpli trei sferturi cu amestecul preparat. Îi treci prin făină pentru a nu se împrăștia umplutura la fiert.
4. Pe baza unei oale de 4 litri, așezi roșii tăiate mărunt și deasupra, ardeii. Torni supa împreună cu zarzavatul și continui fierberea la foc mic, pentru 30-40 de minute. Spre sfârșit pui bulionul diluat în puțină apă, sare și piper după gust și presari verdeața rămasă. 
 
Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș
 
8 porții  
1 h 15 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *