Ciorbă cu broccoli și zer

Ciorba de broccoli cu zer_MG_7969_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
60 kcal
5 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 500 g broccoli
  • 3 ardei grași
  • ½ țelină
  • 1 legătură ceapă verde
  • 500 ml zer
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 morcov
  • 50 g fidea
  • 1 roșie
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

Preparare
1. Desfaci broccoli în buchețele. Cureți ardeii, țelina, morcovul și ceapa. Decojești roșia.
2. Speli legumele, apoi le tai după preferință și le pui la fiert în 1 l apă ușor sărată, în următoarea ordine: morcovul, țelina, ardeii, broccoli, ceapa și roșia.
3. După 10 minute, pui fideaua, iar după alte 2 minute, torni zerul, sărezi ciorba după gust și mai lași să dea în câteva clocote. Stingi focul și acoperi oala cu un capac.
4. Repartizezi ciorba caldă în farfurii și o servești presărată cu pătrunjel fin tocat.

Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța

10 porții
30 min

Rețetă permisă în obezitate.

O rețetă săracă în calorii, potrivită pentru cei care luptă cu obezitatea, găsești aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *