Ciorbă cu ciuperci și dovlecei

Ciorba de ciuperci si dovlecei_MG_4768_Ingrediente

  • 400 g dovlecei cubulețe conservați în sare
  • 350 g ciuperci în saramură
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 100 g boabe de porumb dulce
  • 2 cepe
  • 4 roșii
  • 1 rădăcină mică de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 4 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • 1 l supă de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Cureți și speli legumele proaspete. Scurgi legumele conservate.
2. Tai cartofii în cuburi mari, iar celelate legumele mai mărunt. Încingi uleiul într-o oală cu volumul de 3 litri și călești puțin morcovii, țelina și pătrunjelul, amestecând. Pui ceapa fin tocată și stingi cu supa fierbinte, apoi adaugi cartofii și le fierbi împreună pentru 15 minute.
3. Adaugi porumbul, dovlecelul, ciupercile scurse și mai lași să fiabă 10 minute.
Servești ciorba cu smântână și deasupra presari pătrunjel verde tocat mărunt.

Sonia Miclescu, București

8 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *