Ciorbă cu lapte bătut

Ciorba cu lapte batut_IMG_7667_
Ingrediente

  • 1 l apă
  • câte 200 g fasole verde și mazăre din conservă sau congelate
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 200 g roșii
  • 1 l lapte bătut
  • câte 1 legătură mică mărar și pătrunjel verde
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli morcovii și pătrunjelul, le tai cubulețe și le pui la fiert în apă cu puțină sare. Dacă folosești mazăre și fasole congelate, le adaugi la fiert după 10 minute, iar dacă folosești legume conservate prin fierbere, le adaugi în ciorbă odată cu roșiile.
2. Cureți cartofii cubulețe, iar ceapa mărunt și le pui la fiert. Opărești puțin roșiile, le decojești și le dai pe răzătoarea mare.
3. Când cartofii au fiert, adaugi în ciorbă roșiile, iar după 5 minute torni laptele bătut, sărezi după gust și presari verdeața tocată mărunt.

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

12 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *