Ciorbă cu legume și arpacaș

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente:
4 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 țelină mică
1 gulie
1 rădăcină de păstârnac
3 ardei grași
300 g mazăre congelată
1 legătură ceapă verde
3 linguri ulei
3 roșii sau 500 ml suc de roșii
1 legătură frunze de pătrunjel și mărar verde
1 cartof
300 g smântână
100 g arpacaș
1 lingură condiment din legume uscate
1 lingură borș magic
piper măcinat

Preparare
1. Alegi arpacașul și îl pui la fiert în 400 ml apă, la foc mic. După aproximativ 45 de minute, stingi focul și acoperi vasul cu un capac.
2. Cureți și speli legumele. Tai rădăcinoasele în cubulețe și le pui la fiert la foc mediu, într-o oală cu 3 litri de apă ușor sărată. După 10 minute, adaugi mazărea congelată, ardeii tăiați mărunt, arpacașul și condiment din legume uscate, după gust. Când ingredientele au fiert, adaugi sucul de roșii, uleiul, borșul și amesteci. Stingi focul după 1 minut.
3. Amesteci smântâna cu verdeața tocată și puțin piper. Le torni în oală, amesteci și acoperi vasul pentru 30 de minute, apoi servești porțiile presărate cu verdeață proaspăt tocată.
Sfatul meu: În loc de arpacaș, poți adăuga orez sau tăiței de casă.
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *