Ciorbă cu perișoare

Ingrediente

  •  1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 2 roșii
  • 1 țelină mică
  • 1 legătură de leuștean
  • ½ kg borș

Pentru perișoare

  • 300 g carne tocată (½ carne de pui, ½ carne de vită)
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri griș
  • 2 linguri orez
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 dovlecel mic

Ingrediente

1. Cureți legumele, le tai după plac și le pui la fiert în 1 litru de apă, în următoarea ordine: morcovii, țelina, ardeii, ceapa. În acest timp pregătești perișoarele. Cureți dovleceii de coajă și semințe și îi dai pe răzătoarea mare. Îi scurgi bine de zeamă după 10 minute și îi amesteci cu carnea tocată, ceapa și verdeața tăiate mărunt, orezul, grișul, ouăle bătute și sarea.

2. Cu mâna umedă faci perișoare pe care le pui la fiert pentru 10-15 minute în oala cu legumele. Adaugi roșiile decojite, tăiate mărunt, apoi borșul fiert separat și mai lași ciorba să dea în câteva clocote.

3. Stingi focul, presari leușteanul tăiat mărunt și acoperi cu un capac. Dacă dorești, servește ciorba cu smântână alături.

Doina Tătăranu, București

8 porții
40 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *