Ciorbă cu sfeclă roșie și pește

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
800 g pește proaspăt
1 morcov
1 rădăcină de păstârnac
1 ceapă
½ țelină mijlocie
2 ardei grași
5 cartofi
200 g fasole verde
1 sfeclă roșie mijlocie
2-3 roșii
1 legătură verdeață
500 ml borș
sare
piper

Preparare
1. Cureți peștele, îl speli bine, îl porționezi și presari bucățile cu puțină sare. Le păstrezi în frigider.
2. Cureți și speli legumele. Rupi fasolea în bucăți de 4-5 cm. Tai mărunt ceapa și ardeii, iar cartofii în cuburi.
3. Încălzești într-o oală 2 litri de apă și, când aceasta clocotește, pui legumele și le fierbi la foc mediu. Când acestea se înmoaie, adaugi roșiile decojite și tăiate în cubulețe, bucățile de pește, iar după 5 minute, borșul, în prealabil fiert.
4. Lași peștele să fiarbă aproximativ 10 minute, apoi sărezi și condimentezi după gust. Stingi focul, presari verdeața fin tocată și acoperi oala cu un capac, pentru 10 minute. Când repartizezi ciorba în farfurii, ai grijă ca fiecare porție să conțină și o bucată de pește.

Melania Comănescu, Vadu Pașii, jud. Buzău

12 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *