Ciorbă cu tarhon și ochiuri românești

_MG_9692_

Ingrediente
1 ceapă
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 țelină mică
1 linguriță boabe de piper
1 lingură unt
1 lingură făină
½ legătură frunze de tarhon
sare
8 ouă
oțet sau zeamă de lămâie

Preparare
1. Cureți legumele și le speli. Le tai după preferință și le pui la fiert în 2 litri de apă ușor sărată, împreună cu boabele de piper.
2. Între timp, prepari un sos alb. Încingi untul într-o cratiță, presari făina și amesteci energic. Stingi cu supă de legume, omogenizezi și fierbi sosul 2-3 minute.
3. Torni sosul alb în supa de legume, amesteci, sărezi și acrești ciorba după gust, apoi presari tarhon tăiat mărunt. Lași ciorba să mai dea în câteva clocote, apoi micșorezi intensitatea focului și torni conținutul ouălor fără să spargi gălbenușul. Iei oala de pe foc când se coagulează albușul, dar gălbenușul rămâne moale.
4. Dregi ciorba cu smântână și o servești imediat, cu mămăliguță alături.

Cornelia Bacoșcă, Săbăoani, jud. Neamț

8 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *