Ciorbă cu usturoi și cârnați

Ciorba de usturoi cu carnati_MG_0630_Ingrediente

  • 150 g cârnați afumați
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură făină
  • 1 căpățână usturoi
  • 100 g smântână
  • 120 g paste făinoase
  • 1 lingură boia de ardei
  • sare
  • oțet (sau zeamă de lămâie)

Preparare
1. Tai cârnații rondele și îi fierbi timp de 10 minute în 2 l apă fierbinte. În timp ce fierb cârnații, pui uleiul la încins într-o tigaie, adaugi făina, boiaua, sare după gust și usturoiul și torni câte puțină apă, amestecând continuu până obții un sos alb omogen și subțire.
2. Pui la fiert pastele împreună cu cârnații și torni sosul cu usturoi.
După 10 minute stingi focul, adaugi smântâna diluată cu câteva linguri de apă rece și acoperi oala cu un capac.
3. Servești ciorba la masă cu oțet sau zeamă de lămâie alături, pentru ca fiecare să își acrească porția după gust.

Irina Puia, Luduș, jud. Mureș

Sfatul nostru!
Verdeața presărată deasupra ciorbei îi va da acesteia un plus de
vitamine.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *