Ciorbă de cartofi cu năut

Ingrediente
  • 400 g năut
  • 3 cartofi (300 g)
  • 1 ceapă (100 g)
  • 2 morcovi (100 g)
  • 1 rădăcină de pătrunjel (50 g)
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • sare
 
Preparare
1. Cu 12 ore înainte de preparare, pui năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi înlocuiești apa și fierbi boabele timp de 20 de minute. Schimbi apa și continui fierberea timp de 2 ore, în apă cu puțină sare, până când boabele se înmoaie. 
2. După ce a fiert năutul, cureți, speli și tai legumele după preferință. Într-o oală de 3 litri, le înăbuși puțin cu uleiul și 100 ml apă. 
3. Stingi cu 1 litru de apă fierbinte, pui foaia de dafin și busuiocul și fierbi legumele acoperit, timp de 15 minute. 
4. La sfârșit adaugi năutul fiert, sare după indicația medicului și mai lași ciorba pe foc pentru câteva clocote. 
 
Florin Fredy Dinescu, Țițești, jud. Argeș
8 porții
3 h
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *