Ciorbă de dovleac cu lapte bătut

Ingrediente

  • 2 kg dovleac (sau dovlecel)
  • 1 ardei gras
  • 2 cepe
  • 1 l lapte bătut
  • 1 ceșcuță ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

Preparare
1. Tai dovleacul în felii, îl cureți de coajă și semințe, îl tai cuburi și îl fierbi în apă cu puțină sare. Cureți, speli și tai mărunt ardeiul și ceapa.
2. Când dovleacul a fiert, înăbuși ceapa și ardeiul în ulei și stingi cu zeama în care a fiert dovleacul. Fierbi legumele împreună timp de 5 minute, apoi torni laptele bătut și mai lași să dea în 2-3 clocote.
3. Stingi focul și presari pătrunjelul tăiat mărunt. Servești ciorba cu ardei iute alături.

Sfatul meu: Pentru a obține laptele bătut, eu păstrez laptele dulce la temperatura camerei timp de 2-3 zile până se formează la suprafață un strat de smântână.

Corina Maria David, Izvoarele, jud. Prahova

15 porții
45 minute



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *