Ciorbă de dovlecei cu cartofi

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 4-5 cartofi
  • ½ ceașcă orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 4 roșii
  • câte ½ legătură mărar și pătrunjel
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță condiment tip vegeta
  • 3 l apă

Preparare
1. Într-o oală de 5 litri, pui la fiert apa și condimentul de legume. Cureți dovleceii de coajă, îi tai în jumătate, le îndepărtezi semințele, apoi îi tai în cuburi. Cureți și speli morcovul și cartofii. Razi mare morcovul, iar cartofii îi tai în cubulețe. În uleiul încins călești ceapa, morcovul, dovleceii și cartofii. Stingi cu apa și lași legumele la fiert timp de 5 minute.
2. Speli orezul în mai multe ape și îl pui la fiert în ciorbă. Decojești roșiile și le cureți de cotoare. Le tai în jumătate și le lași în strecurătoare cu tăietura în jos ca să se scurgă, pe cât posibil, semințele. Le mărunțești și le pui la fiert în ciorbă. Sărezi ciorba după gust, o mai dai în câteva clocote , apoi presari mărarul tocat. Servești ciorba cu pătrunjel fin tocat presărat deasupra.

Sfatul meu: Dacă nu dorești neapărat un preparat de post, drege ciorba la sfârșit cu un ou bătut cu smântână.

Ileana Vasilescu, Pitești, jud Argeș

15 porții
30 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *