Ciorbă de fasole nouă cu afumătură de porc

Ingrediente

  • 1 kg șiră de porc afumată
  • 300-400 g fasole albă nouă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac mic
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • ½ l zeamă de varză acră
  • 1 crenguță tarhon
  • câte ½ legătură leuștean și pătrunjel
  • ½ linguriță boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • sare

Preparare
1. Tai șira de porc, o speli și o pui la fiert pentru 5 minute. O scurgi, o speli din nou și o pui la fiert într-o oală cu 3 litri de apă călduță.
Cureți zarzavaturile și le tai mărunt. Alegi fasolea, o speli și o fierbi 10 minute. O scurgi și arunci apa în care a fiert.
2. Când șira e pe jumătate fiartă pui fasolea și zarzavaturile și le lași să fiarbă împreună acoperit timp de 20 de minute. Separat fierbi zeama de varză împreună cu leușteanul și crenguța de tarhon. O torni în ciorbă când au fiert legumele și mai lași ciorba să clocotească de câteva ori.
3. Servești ciorba cu pătrunjel tăiat mărunt.

Sfatul meu: Pentru o culoare mai apetisantă, eu prăjesc ½ linguriță boia dulce în 1 lingură de ulei și le pun în ciorbă odată cu zeama de varză.

Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș

16 porții
50 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *