Ciorbă de legume cu parmezan

Ciorba de legume cu parmezan_MG_2496_Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 țelină
  • 2 cartofi
  • 2 gulii
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapă
  • 2 roșii
  • 250 g mazăre
  • sare
  • piper
  • 100 g paste făinoase (litere, floricele sau dinozauri)
  • 2 linguri smântână
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • 100 g parmezan ras

Preparare
1. Cureți legumele și le speli. Tai morcovii, ceapa și cartofii în cubulețe, țelina în felioare subțiri, iar guliile în fâșii. Opărești roșiile timp de 1 minut, apoi le decojești și le mărunțești. Rupi în 2-3 bucăți păstăile de fasole.
2. Pui legumele la fiert în 2 litri de apă, respectând următoarea ordine: guliile, morcovii, țelina, cartofii, mazărea, fasolea verde și ceapa. Când toate legumele au fiert, adaugi pastele făinoase, pe care le fierbi cât scrie pe ambalaj.
3. La sfârșit, adaugi smântâna, iar după un clocot, amesteci și presari pătrunjelul fin tocat. Servești ciorba cu parmezan ras.

Gabriela-Cătălina Hopincă, Câmpulung Moldovenesc, jud. Suceava

10 porții
45 min

Rețetă pentru copiii mai mari de 2 ani.



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *