Ciorbă de lobodă

Ingrediente

  • 500 g lobodă
  • 1 l borș
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură leuștean
  • 100 g smântână
  • 1 gălbenuș
  • sare

Preparare
1. Într-o oală de 2 litri, încălzești 700 ml apă. Cureți, speli și tai după preferință legumele. Le pui la fiert în oală, timp în care alegi frunze tinere de lobodă, le speli în 2-3 ape și le adaugi în ciorbă.
2. Separat fierbi borșul, îndepărtându-i spuma. Torni borșul, sărezi ciorba după indicația medicului și lași să mai clocotească de 2-3 ori.
3. Cureți și zdrobești usturoiul. Stingi focul, dregi ciorba cu gălbenușul bătut cu smântână, pui usturoiul și amesteci. Înainte de servire, presari leuștean tocat fin deasupra fiecărei porții.

Cristiana Floricel, Alexandria, jud. Teleorman

8 porții
45 min



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *