Ciorbă de perișoare cu mazăre uscată

Ciorba de perisoare cu mazare uscata_IMG_9421

Ingrediente
500 g mazăre uscată
500 g carne tocată de pui
1 ou
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
1 ardei gras roșu
2 linguri griș
1 legătură leuștean
200 ml borș
Sare

Preparare
1. Pui mazărea să se înmoaie în apă călduță, de seara până dimineața. Înlocuieşti apa şi fierbi mazărea timp de 30 de minute, la foc mic, schimbând apa de cel puţin 2 ori.
2. Între timp, cureţi morcovul, păstârnacul şi ardeiul şi le pui la fiert în 2 litri apă uşor sărată.
3. Pentru perişoare, amesteci carnea tocată cu grişul, oul, ceapa tocată mărunt, sare şi piper după gust. Omogenizezi compoziţia şi formezi perişoare mărunte, pe care le pui la fiert în supa de legume.
4. Când perişoarele au fiert, adaugi mazărea scursă şi borşul, în prealabil fiert. La sfârșit presari leușteanul tocat mărunt.
Servești ciorba cu pâine proaspătă de casă.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

15 porţii
13 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *