Ciorbă de pește cu măsline și capere

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

1 porție conține:
150 kcal
15 g proteine
10 g lipide
5 g glucide

Ingrediente
500 g file de crap
70 g măsline negre fără sâmburi
1 linguriță capere conservate în oţet
1 ceapă mare
1 cățel mare de usturoi
1 morcov
½ ardei gras roșu
2 linguri ulei
½ linguriță frunze de țelină uscată
50 ml suc de roșii
2 linguri pastă de roșii
1 vârf de cuțit boia iute
600 ml apă
1 frunză de dafin
5-6 boabe de piper
câteva frunze de pătrunjel
sare
1 lămâie
1 legătură leuștean

Preparare
1. Cureţi şi speli legumele. Toci mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul. Dai morcovul pe răzătoarea fină. Încingi uleiul în oala pentru ciorbă şi călești ceapa, iar după ce devine transparentă, adaugi morcovul ras și ardeiul gras. Continui să le căleşti amestecând uşor, după care pui usturoiul şi peştele, pe care îl întorci timp de 1 minut pe toate părţile.
2. Stingi cu 2 litri de apă, adaugi măslinele tăiate rondele, caperele, țelina rasă mare, sucul și pasta de roșii, praful de boia iute, frunza de dafin, frunzele de leuștean, puțină sare, piperul și zeama de lămâie, după gust. Lași să fiarbă în jur de 10 minute, apoi iei vasul de pe foc. La sfârşit, acreşti cu zeamă de lămâie şi sărezi după gust.
Servești porţiile calde, presărate cu puțin leuştean proaspăt tocat.

Felicia Vanea, București

8 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *