Ciorbă de pește cu mazăre

Ingrediente
  • 7-8 bucăți mari de pește
  • 7-8 cartofi
  • 500 g mazăre
  • 2 cepe
  • 2 l apă
  • câteva boabe de coriandru
  • 2 căței de usturoi
  • 1 vârf de cuțit boia de ardei iute
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • sos Tabasco
 
Preparare
1. Speli peștele. Cureți cartofii, usturoiul și ceapa. Tai cartofii în cubulețe, iar ceapa mărunt. Călești ceapa și usturoiul în ulei, apoi adaugi cartofii și boiaua. Amesteci până când ceapa devine transparentă. 
2. Fierbi apa cu puțină sare. Adaugi legumele călite și mazărea. Continui fierberea timp de 5 minute. Când ești sigur că legumele au fiert, pui bucățile de pește și mai fierbi supa timp de 5 minute. 
3. La sfârșit, sărezi și condimentezi ciorba după gust și presari verdeața tocată fin. Servești ciorba caldă, alături de sosul Tabasco, pentru ca fiecare să-și asezoneze porția după gust. 
 
Veronica Lungu, Suceava
 
14 porții
50 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *