Ciorbă cu tacâm de pește și sardele

Foto: Elena Tănăsescu, Burda România
Foto: Elena Tănăsescu, Burda România

Ingrediente

1 kg carne de pește (întreg sau numai capetele și cozile)
1 conservă sardele în ulei
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
3 cepe
5 căței de usturoi
100 ml ulei de măsline
250 ml suc de roșii
100 ml oțet de mere
1 linguriță condiment din legume
1 legătură pătrunjel
piper
sare

Preparare
1. Cureți peștele, îl speli bine și îl porționezi. Cureți și speli rădăcinoasele, ceapa și usturoiul, apoi le tai mărunt.
2. Într-o oală de 2 litri, călești legumele în uleiul de măsline și stingi cu 1,5 litri apă fierbinte. Lași la fiert timp de 10 minute, apoi pui peștele și reduci intensitatea focului la mic.
3. După alte 15 minute, torni sucul de roșii și oțetul de mere, adaugi peștele din conservă și condimentul din legume. Sărezi și condimentezi ciorba după gust și o lași să mai dea în câteva clocote.
4. Repartizezi bucățile de pește în farfurii, torni zeamă și presari pătrunjel tocat mărunt. Servești ciorba la masă cu felii de pâine prăjită frecate cu usturoi și unse cu ulei de măsline.

12 porții
40 min

Lavinia Constantinescu, Prundeni, jud. Vâlcea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *