- 500 g carne de porc
- 2 cârnați
- 1 varză acră mică
- 2 l apă
- 3-4 căni zeamă de varză
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 1 ceapă mică
- boia de ardei
- piper
- sare
- 100 g smântână
Preparare
1. Speli carnea, o tai în cuburi și o pui la fiert în apă rece ușor sărată. Cureți și speli ceapa. Speli varza și o tai în felii subțiri.
2. După ce ai îndepărtat spuma formată la începutul fierberii, adaugi în oală ceapa, varza și două căni cu zeamă de varză.
3. Într-o tigaie încingi uleiul și călești puțin făina și boiaua, apoi torni treptat zeama de varză rămasă și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.
4. Când carnea și varza au fiert, scoți ceapa, adaugi sosul cu boia și cârnații tăiați în rondele groase. Sărezi și condimentezi ciorba după gust și o mai lași să dea în câteva clocote. O aduci la masă împreună cu smântână.
Iuliana Todor, Domoșu, jud. Cluj
15 porții
1 h