Ciorbă de porc cu ciuperci

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
4 morcovi
1 țelină
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 gulie
3 cepe
500 g oase de porc
1,5 kg ciuperci
5 căței de usturoi
2 gălbenușuri
150 g smântână
sare
piper
oțet sau zeamă de lămâie

Cum procedezi:
1. Speli oasele de porc și le pui la fiert cu 2 litri de apă rece și 1 linguriță cu sare, îndepărtând spuma care se formează la începutul fierberii. 2. Cureți și speli legumele și le fierbi împreună cu oasele.
3. Cureți carnea de pe oase și o mărunțești. Strecori supa rămasă și o pui la fiert într-o altă oală. Cureți, speli bine și opărești ciupercile în
apă cu puțină sare. Le scurgi în strecurătoare, le treci prin jet de apă rece și le tai în fâșii late de 1 cm.
4. Fierbi ciupercile timp de 25-30 de minute, în oala cu supă. Spre final, pui carnea, potrivești de sare și piper și adaugi usturoiul zdrobit.
5. Stingi focul, dregi ciorba cu gălbenușurile bătute cu smântâna
și o acrești cu oțet sau zeamă de lămâie.

10 porții
Timp de preparare: 1 oră și 15 minute

Mariana Elisabeta Bodean, Deva, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *