Ciorbă de praz

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
600 g praz (circa 3 fire groase)
4-5 cartofi
5 morcovi
250 g păstârnac
1 gulie mijlocie
30 ml ulei
150 g bulion sau pastă de roșii
1 legătură leuștean
piper
sare

Preparare
1. Cureți și speli morcovii, rădăcinile de păstârnac, gulia și prazul. Le tai în bucăți mari sau după preferință și le pui la fiert în 2 litri de apă cu puțină sare. După ce s-au înmuiat, poți să strecori supa și să consumi legumele ca garnitură.
2. Tai prazul în rondele subțiri, pe care le călești într-o oală de cel puțin 3 litri, în ulei încins. Amesteci cu o lingură de lemn, pentru ca prazul să nu se ardă și să se călească uniform. Când prazul își schimbă culoarea, torni supa fierbinte de legume și continui fierberea.
3. Decojești cartofii, îi speli și îi tai cubulețe. Îi pui la fiert pentru 15 minute, împreună cu prazul. La sfârșit, torni pasta de tomate dizolvată în apă, iar după 2-3 clocote sărezi și condimentezi ciorba după gust, iei vasul de pe foc și presari verdeața fin tocată.

Eva Vas, Boghiș, jud. Satu-Mare

12 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *