Ciorbă de pui à la grec

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
500 g carne de pui
1 l apă
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină mică
2 linguri orez
3 gălbenușuri
2 linguri făină
6 linguri smântână
1 lămâie
câte 1 legătură mărar și pătrunjel
sare
piper

Cum procedezi:
1. Alegi orezul, îl speli și îl lași la înmuiat în apă. Speli carnea și o pui la fiert în apa rece, împreună cu o linguriță de sare. Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii. Când carnea este fiartă, o scoți pe o farfurie, o cureți de oase și pielițe și o porționezi.
2. Cureți și speli legumele, le tai în cubulețe și le pui la fiert pentru 10 minute, în supa de carne. Adaugi orezul și le mai fierbi împreună timp de 5 minute.
3. La sfârșit pui bucățile de carne fiartă, sărezi și condimentezi ciorba după gust și o dregi cu un amestec de gălbenușuri, făină și smântână. Stingi focul, torni zeama de lămâie și presari verdeața fin tocată.

8 porții
Timp de preparare: 50 minute

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *