Ciorbă de pui cu castraveți

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
500 g piept de pui
2 cartofi
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă mare
300 ml supă de roșii
500 ml borș de casă sau zeamă de varză murată
3 castraveți murați (în saramură)
câte 1 legătură pătrunjel verde și leuștean
sare
piper negru măcinat

Preparare
1. Speli carnea, o tai în cuburi și o pui la fiert în 2 litri de apă, cu o linguriță de sare, având grijă să îndepărtezi spuma care se formează la început. După 15 minute, adaugi legumele proaspete curățate, spălate și tăiate în cubulețe.
2. Când toate legumele au fiert, adaugi castraveții murați, tăiați în cubulețe, pulpa roșiilor și pătrunjelul tocat mărunt. Potrivești gustul de sare și piper și lași să mai fiarbă timp de câteva minute.
3. Acrești ciorba cu borșul fiert separat. Și dacă folosești zeamă de varză, este necesar să o fierbi înainte. Presari leușteanul fin tocat, stingi focul, acoperi oala cu un capac și o lași astfel pentru 10 minute. O oferi spre consum caldă, cu smântână alături.

Clementina Cojan, Braniștea, jud. Bistrița-Năsăud

15 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *