Ciorbă de pui cu lămâie și busuioc

Ingrediente
  • ½ pui
  • 4 căni supă de legume
  • 1 fir de busuioc verde
  • 500 ml suc de roșii  
  • 2 lingurițe ulei
  • 1 linguriță făină
  • 1 lămâie
  • 4-5 boabe de piper
  • sare
  • 200 g crutoane 
 
Preparare
1. Speli carnea, o porționezi și o înăbuși în ulei și puțină apă, amestecând din când în când. Stingi cu supa de legume caldă și continui fierberea în oala acoperită, la foc mic. 
2. Când carnea s-a frăgezit, adaugi boabele de piper și făina dizolvată în sucul de roșii, iar după câteva clocote, lămâia tăiată în felii subțiri, busuiocul și sare după gust. Lași ciorba să mai fiarbă 10 minute. 
3. Scoți firul de busuioc din oală și servești ciorba cu crutoane.  
 
Irina Ambrozie, Iași
 
8 porții
45 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *