Ciorbă de raţă cu tăiței de casă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
½ raţă
1 morcov
1 ceapă
1 rădăcină de păstârnac
1 l borș
1 lingură leuștean uscat sau 1 legătură leuştean verde
condiment din legume uscate

Pentru tăiței
2 ouă
circa 150 g făină

Preparare
1. Pentru a prepara tăiţeii, cântăreşti ouăle şi amesteci conţinutul lor cu o cantitate egală de făină cernută şi cu un praf de sare. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat subţire, de 1-2 cm. Întinzi un strat subţire de făină, rulezi foaia şi o tai în rondele groase de 5-6 mm, pe care le întinzi pe o hârtie şi le laşi să se usuce.
2. Porţionezi carnea de raţă şi o speli bine, după care o pui la fiert la foc mic, în 3 litri de apă rece. Îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii.
3. Când carnea e aproape fiartă, cureţi şi speli legumele. Le adaugi în oală împreună cu condimentul din legume deshidratate. Separat fierbi borşul.
4. Adaugi tăițeii în ciorbă, iar după 10 minute de fierbere, borşul. La final, presari leuștean fin tocat.

Georgeta Dinescu, Cumpăna, jud. Constanța

16 porţii
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *