Ciorbă de rață cu zeamă de varză

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
800 g carne de rață
2 morcovi
2 cepe
½ țelină
1 păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei gras
50 ml ulei
2 cartofi
300 g roșii
50 g fidea
1 l zeamă de varză
1 legătură pătrunjel
2 legături leuștean
sare

Preparare
1. Cureți și speli carnea de rață, o tai în bucăți și o pui la fiert în 2 litri apă rece cu sare. Iei spuma care se formează la începutul fierberii, apoi fierbi carnea la foc mic, până când se desprinde de pe oase.
2. Când carnea este fiartă, cureți, speli și tai după preferință ceapa, rădăcinoasele și ardeiul. Le călești puțin în ulei și le adaugi în oala cu bucățile de carne de rață.
3. Cureți, speli și tai în cubulețe cartofii și îi pui la fiert pentru 10 minute, în ciorbă. Separat, dai în câteva clocote zeama de varză.
4. Decojești și tai mărunt roșiile. Le adaugi în oală împreună cu fideaua. Acrești cu zeama de varză, potrivești gustul de sare, iar la sfârșit presari verdeața tocată mărunt.

15 porții
2 h

Narcisa Vlad, Buzău



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *