Ciorbă de roșii, cu tăiței și tarhon

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 kg roșii
3 cepe
1 legătură tarhon sau 1 lingură tarhon în oțet
1 dovlecel
3-4 linguri ulei
2 l supă de legume
piper
sare

Pentru tăiței
2 ouă
circa 150 g făină
1 vârf de cuțit de sare

Preparare
1. Pentru tăiţei, cântăreşti ouăle şi amesteci conţinutul lor cu sarea și o cantitate de făină cernută, egală cu masa ouălor. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat subţire, de 1-2 mm. Rulezi foaia şi o tai în rondele groase de 5-6 mm, pe care le întinzi pe o hârtie şi le laşi să se usuce.
2. Cureți ceapa și o tai mărunt. Decojești roșiile și le tai în cubulețe. În oala pentru ciorbă, călești ceapa în uleiul încins, iar când a devenit transparentă, adaugi roșiile și continui să le călești împreună pentru 15-20 de minute, la foc mic. Stingi cu supa de legume fierbinte și continui fierberea.
3. După 10 minute, pui dovleceii tăiați în cubulețe și tăițeii și îi fierbi 10 minute. La sfârșit, sărezi și condimentezi după gust și presari tarhonul fin mărunțit.

Gabriela Dincă, București

10 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *