Ciorbă de salată cu șuncă de pui

Ingrediente

  • 4 salate
  • 100 g morcovi
  • 100 g țelină
  • 200 g ceapă
  • 200 g șuncă de pui
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2-3 fire leuștean
  • 1 lămâie
  • sare

Preparare
1. Speli salata frunză cu frunză. Cureți și speli morcovii, țelina și ceapa. Tai salata în fâșii. Dai pe răzătoare morcovul și țelina, iar ceapa o tai mărunt.
2. Pui legumele la fiert într-o oală cu 2 litri apă și puțină sare. După 10 minute adaugi salata, șunca tăiată fâșii și usturoiul tăiat feliuțe și lași să mai fiarbă 10 minute.
3. Sărezi ciorba după indicația medicului, torni uleiul și zeamă de lămâie după gust, apoi stingi focul. Presari leușteanul și pătrunjelul fin tocate și acoperi vasul pentru ca verdeața să-și răspândească aroma.

Gabriela Zoica Bongioiu, Videle, jud. Teleorman

10 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *