Ciorbă de salată

Ingrediente
  • 2 salate
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 200 g corcodușe
  • 1 ½ l apă
  • 80 g unt 
  • 1 ou
  • 1 linguriță făină
  • 1 lămâie
  • câte 1 legătură mărar și leuștean
  • 100 g smântână 
  • sare
 
Preparare
1. Fierbi corcodușele cu apă cât să le acopere, apoi le pasezi printr-o sită și le amesteci cu zeama în care au fiert. 
2. Speli salata frunză cu frunză, iar după ce s-a scurs, o freci cu sare și o stropești cu zeamă de lămâie pentru că altfel este amară. Cureți, speli și tai mărunt ceapa și morcovul. 
3. Pui la fiert ceapa și morcovul în 1 ½ litri apă. După ce s-au înmuiat, adaugi salata ruptă în bucăți, continuând fierberea timp de 5 minute. 
4. Bați oul împreună cu făina și puțină sare. Topești untul într-o cratiță și prepari omleta, întrcând-o pe ambele părți. Când s-a răcit, o răstorni pe o farfurie, o rulezi și o tai în rondele subțiri. 
5. La ultimele 2-3 clocote, adaugi pasta de corcodușe, verdeața fin tocată și omleta. Servești ciorba dreasă cu smântână. 
 
Ionela Anghel, Dobrotești, jud. Teleorman
 
10 porții
30 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *