Ciorbă de sfeclă și castraveți

Ingrediente

  • 750 g sfeclă roșie
  • 600 g castraveți proaspeți
  • 250 g ceapă verde
  • 250 g salată verde
  • 2 l lapte bătut
  • 100 g smântână
  • 50 g zahăr
  • 3 ouă
  • 2 legături mărar

Preparare
1. Cureți sfecla și o dai pe răzătoarea mare. Speli ceapa și castraveții, apoi salata, frunză cu frunză. Tai  mărunt castraveții și ceapa, iar salata, în fâșii.
2. Într-o oală cu 1,5 litri apă fierbinte, pui la fiert legumele, începând cu sfecla și continuând cu ceapa, castraveții și salata.
3. Separat fierbi ouăle tari, apoi le cureți și le tai mărunt. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi laptele, zahărul și ouăle. Lași să mai dea în câteva clocote, apoi stingi focul și presari mărarul fin tocat.
Servești ciorba cu smântână.

Rodica Gabără, Suceava
20 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *